Firma Weijland

Firma-Weijland.jpgLucy Legeland (Gendringen, 1966) en Jack Weijkamp (Ulft, 1966) zun opgeleid als theaterwetenschapper en docent bewaegingsonderwies. Lucy Legeland gaf dialectadviezen aan de acteurs van de KRO-serie ‘Tied van Laeven’.
Now wonen ze in Zwolle, waor ze met hart en ziel de Firma Weijland, muziektheater laoten draeien. In 1997 schreven ze samen het gedichtenbuukse ‘Blauwe Vleugels’, een zeldzaamheid in de dialectschrieveri’j in Oost-Nederland. Ook schreven ze twee voetbalseizoenen lang elke waek een gedicht in ‘De Gelderlander’ en de ‘Tubantia’. Disse gedichten worden trouw gelaezen deur een grote schare fans. Daornaost mieken ze drie cd’s: ‘Liefde, Dood en de Dreum’, ‘Saai zijn’ en ‘Llusha’. Hun teksten en stemmen kommen hierop indringend en prachtig naor veuren.
In de zommer van 2005 verscheen de bundel ‘Rozig’. Kortom: Firma Weijland is om met te maken!

Lucy Legeland (Gendringen, 1966) en Jack Weijkamp (Ulft, 1966) werden respectievelijk opgeleid als theaterwetenschapper en docent bewegingsonderwijs. Lucy Legeland gaf ondermeer dialectadviezen aan de acteurs van de KRO-serie ’Tijd van leven’.
Ze wonen momenteel in Zwolle, waar ze met gedrevenheid de Firma Weijland, muziektheater runnen. In 1997 schreven ze samen de gedichtenbundel ‘Blauwe Vleugels’, een unicum in de dialectliteratuur in Oost-Nederland. Ook schreven ze twee voetbalseizoenen elke week een voetbalgedicht in ‘De Gelderlander’ en in ‘Tubantia’. Deze gedichtenreeks werd op de voet gevolgd door een schare fans. Daarnaast maakten ze drie cd’s: ‘Liefde, Dood en de Dreum’, ‘Saai zijn’ en ‘Llusha’. Hierop komen hun teksten en stemmen indringend en prachtig naar buiten. In de zomer van 2005 verscheen de nieuwe bundel ‘Rozig’. Kortom: Firma Weijland is om mee te maken!

Lucy Legeland (Gendringen, 1966) und Jack Weijkamp (Ulft, 1966) wurden als Theaterwissenschaftlerin beziehungsweise Sportlehrer ausgebildet. Lucy Legeland beriet in mundartlicher Hinsicht u.a. die Akteure in der KRO-Serie ‘Tijd van leven’.
Sie wohnen jetzt in Zwolle, wo sie mit Leidenschaft die Firma Weijland, Musiktheater leiten. Im Jahre 1997 schrieben sie zusammen den Gedichtband ‘Blauwe Vleugels’, ein Unikum in der Mundartliteratur Ost-Gelderlands. Auch schrieben sie während zwei Fußballsaisons jede Woche ein Fußball-Gedicht in ‘De Gelderlander’ und in ‘Tubantia. Diese Gedichtenreihe wurde von einer großen Schar Fans verfolgt. Daneben machten sie drei CD’s: ‘Liefde, Dood en de Dreum’, ‘Saai zijn’ und ‘Llusha’. Darauf  kommen ihre Texte und ihre Stimmen eindringlich und wunderschön zur Geltung.
Im Sommer 2005 erschien ihr neuer Band ‘Rozig’. Kurz gesagt: Die Firma Weijland soll man miterleben!