Minus Jentink

Minus-Jentink.jpgHee worden in 1944 gebaoren in de boerschop Raotum bi’j Wenterswiek. Hee warken bi’j de belastingen en wont in Wenterswiek.
Hee warkt af en to met an ‘De Moespot’. In het Nederlands bunt de bundels ‘Miniskul’ (1990) en ‘Vitaminus’ (1993) oet egovvene.
In 1991 worden der zeuven varzen van um op enommene in het dagbook ‘Het woord dat ik bedoel’.
Naor zien gedicht ‘Revisie’ componaerden den Belgischen componist Jan van der Roost het muziekstuk ‘Revisions’. De première was op het 12e Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1993.
Vanaf midden de jaoren neggentig schrif hee in de taal van zienen Achterhook

Hij werd in 1944 geboren in de buurtschap Ratum bij Winterswijk. Hij was werkzaam bij de belastingdienst en woont in Winterswijk.
Hij werkt af en toe mee aan ’De Moespot’. In het Nederlands zijn de gedichtenbundels ’Minuskul’ (1990) en ’Vitaminus’ (1993) uitgegeven.
In 1991 werden zeven verzen van hem opgenomen in het dagboek ’Het woord dat ik bedoel’. Op basis van zijn gedicht ’Revisie’ componeerde de Belgische componist Jan van der Roost het muziekstuk ’Revisions’, dat zijn première beleefde op het 12e Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1993.
Sinds het midden van de jaren negentig schrijft hij in de taal van zijn Achterhoek.

Er wurde 1944 in der Bauernschaft Ratum bei Winterswijk geboren. Er arbeitete im Finanzamt und wohnt in Winterswijk.
Ab und zu arbeitet er mit an ‘De Moespot’. Zwei Gedichtbände erschienen bisher von ihm, ‘Minuskul’ (1990) und ‘Vitaminus’ (1993), beide auf Niederländisch.
Im Jahre 1991 wurden sieben Lieder von ihm aufgenommen ins Tagebuch ‘Het woord dat ik bedoel’.
Auf der Grundlage seines Gedichtes ‘Revisie’ komponierte der Belgische Komponist Jan van der Roost das Musikstück ‘Revisions’, das auf dem 12. Welt Musik Wettbewerb in Kerkrade 1993 uraufgeführt wurde.
Seit Mitte der neunziger Jahre schreibt er in der Sprache seiner Heimat, dem Achterhoeks.

Klik hier veur gedichten van Minus