Gery Groot Zwaaftink

Gery-Groot-Zwaaftink.jpgIk bun op 13 mei 1955 geboren in Heeten (O). Nao de studie an de Sociale Academie in Enschede heb ik diverse baantjes ehad en bun ik veur het vervullen van mien vervangende dienstplicht in Lochem terechte ekomen. In 1987 bun ik veurzichtig begonnen as troubadour. Het vertellen van langere verhalen is d’r later bie ekommen. Vanaf 1994 is ‘t mien beroep um veur mensen verhalen te vertellen en liedjes te zingen. Dit doe-k met veul plezier en speul en vertel veur jong en old, arm en rieke. Het leuke is um te ontdekken dat naogenog iederene geerne naor verhalen luustert en naor de liedjes. Ik veul mie dan ok een beveurrecht persoon. Inmiddels bunt d’r 4 stripbeukskes van mien hand verschenen, waoronder ‘De draak van Gelderland’ en ‘De legende van de Witte Wieven’. Van disse twee verhalen is sinds kort een luuster-cd op de markt. Ook he-k twee liedjes cd’s emaakt en zal de derde in oktober 2009 verschijnen. A-j ze ens wilt luusteren mo-j maor ens kieken op miene site.

Ik ben op 13 mei 1955 geboren in Heeten (O). Na de studie aan de Sociale Academie in Enschede heb ik diverse baantjes gehad en ben ik voor het vervullen van mijn vervangende dienstplicht in Lochem terechtgekomen. In 1987 ben ik voorzichtig begonnen als troubadour. Later is daar het vertellen van langere verhalen bijgekomen. Vanaf 1994 is het mijn beroep, mensen verhalen te vertellen en liedjes voor hen te zingen. Dat doe ik met veel plezier, ik speel en vertel voor jong en oud, arm en rijk. Het leuke daarvan is, te ontdekken, dat bijna iedereen graag naar verhalen luistert en naar de liedjes. Ik voel me dan ook een bevoorrecht persoon. Inmiddels zijn er 4 stripboeken van mijn hand verschenen, waaronder ‘De draak van Gelderland’ en ‘De legende van de Witte Wieven’. Van deze twee verhalen is sinds kort een luister-cd op de markt. Ook heb ik twee cd’s met liedjes gemaakt en de derde zal in oktober 2009 verschijnen. Kijk, om ze te beluisteren, maar eens op mijn site.

Ich bin am 13. Mai 1955 geboren in Heeten (O). Nach dem Studium an der Sozialakademie in Enschede habe ich verschiedene Jobs gehabt. Schließlich bin ich als Zivildienstler in Lochem gelandet. Im Jahre 1987 habe ich vorsichtig als Troubadour angefangen. Später kam noch das Erzählen von längeren Geschichten dazu. Ab 1994 ist es mein Beruf, den Leuten Geschichten zu erzählen und Lieder für sie zu singen. Das macht mir viel Spaß, ich spiele und erzähle für jung und alt, arm und reich. Das Schöne daran ist, zu entdecken, daß fast jeder gerne Geschichten und Lieder hört. Ich fühle mich deshalb ein bevorrechtigter Mensch. Inzwischen sind aus meiner Feder auch 4 Comics erschienen, worunter ‘De draak van Gelderland’ (Der Drache von Gelderland) und ‘De legende van de Witte Wieven’ (Die Legende der Weißen Weiber). Von diesen zwei Geschichten gibt es seit kurzem eine Hör-CD auf dem Markt. Auch habe ich zwei CD’s mit Liedern herausgebracht und die dritte wird Oktober 2009 erscheinen. Wenn man sie hören will, kann man mal auf meine Website schauen.

Klik hier veur een gedicht van Gery
Klik hier veur de website van Gery