02 februari 2020, Met dialect op de koffie

NE MOOIEN MORGEN MET TINEKE VAN BUREN

Rond de honderd dialectleefhebbers kwammen zondagmorgen 2 februari naor Erve Kots umme te luusteren naor gedichten van Johanna van Buren (Hellendoorn 1881-1962). Dee gedichten worden veur edraegene deur Tineke van Buren (Hellendoorn 1948) dee in de wiedte nog familie is.
In het openingswoord ging veurzitter Diana Abbink kort in op het ovverlieden van Gerard Weenink den op 16 januari  op 101-jaorige laeftied was estorvene.
Daornao was het woord an Tineke van Buren dee met hölpe van mooie foto’s een beeld schetsen van de dichteresse Johanna van Buren, dee jaorenlang iedere waeke een gedicht in dialect schreef in de Tubantia. Johanna, dee allene maor de laegere schole had deurlopen, schreef warkelijk prachtige gedichten ovver allerhande zaken.
Veural tradities en de natuur, daorovver maken ze völle gedichten. Het aerste en het leste gedicht dat ze maken ging ovver de karke in Hellendoorn. In dee plaatse is ne straote en een museum naor eur eneumd, hef ze een standbeeld ekreggene en d’r is ne ‘Johanna van Burenwandeltocht’.

Nao de pauze las Tineke nog een paar kostelijke verhalen van eurzelf veur, o.a. oet de kinderbiebel dee ze eschrevvene hef.

stickerA92 Jaren 1960 Buren Joh. F. van 80 jaar49 B11015 B00809 B23005 B218

De foto's kö'j bekieken in 't fotoalbum

Hier is het verslag van RTVSlingeland